Fritzing ile Robotik Kodlama Nedir? Fritzing elektronik devre tasarımı mümkün mü? sorularına yanıt bulacaksınız. Elektrik ve elektronik; ister hobi amaçlı olsun ister ticari yada öğrenme amaçlı olsun bu devrelerle çalışmak hem eğlenceli hem güzel. Tabi işin içinde elektrik akımı olunca dikkatli olmak gerekir. Özellikle öğrenme aşamasında. Hele ki başınızda sizi kontrol eden bir uzman olmadığı zamanlarda çok çok dikkatli olmak gerekir. Yanlış bağlantılar can sıkıcı ve tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Sizde bu işe yeni başlamış ve henüz öğrenme aşamasındaysanız sizin için çok güzel bir uygulama var:
Fritzing ile elektronik devreleri sanal ortamda kurabilir test edebilir simülasyonunu izleyebilirsiniz. Bu sayede yanlış bağlantı ve kodlarınızın hatalarını sanal ortamda test etmiş oluyorsunuz. Komponent yandı derdi olmadan, kıvılcım çıktı duman çıktı ortalığı koku kapladı derdi olmadan rahatça devreler kurabilirsiniz. Kuruduğunuz devreler ve kodlar düzgün çalışınca artık projenizi hayata geçirebilirsiniz.
Fritzing Nedir?
Fritzing devrelerinizi ve kullandığınız parçaları modelleyebileceğiniz, bağlantılarınızı paylaşabileceğiniz ve hatalarınızı kontrol edebileceğiniz bir devre modelleme programıdır. Aynı zamanda devre kartlarınızı ve şemalarınızı oluşturabileceğiniz bir programdır.
İçerisinde direç,kondansatör, led, diyot, vb. kompanetler, çeşitli kartlar, röleler ve dışarıda oluşturulup eklene bilen kütüphaneler bulunur. Elektronik ile hobi olarak ilgilenenler için hazırlanmış bir program diyebiliriz. Programı “www.fritzing.org” adresinden ücretsiz olarak indirebilirsiniz.
Fritzing Nasıl Kurulur?
Fritzing açık kaynak kodlu bir devre tasarım programı olduğu için ücretsiz olarak alternatif bu linkten edinebilirsiniz. Dosya olarak indirdiğiniz taktirde bir kuruluma ihtiyaç duymayacaksınız.
Fritzing Nasıl Kullanılır?
Fritzing ilk bakışta biraz karmaşık gözükebilir fakat zamanla kullanması çok rahat bir program olduğunu anlayacaksınız. İlk olarak komponentleri nasıl ekleyebileceğimiz ve kullanabileceğimiz ile başlayalım. Hoş Geldiniz ekranı ile bizleri karşılar, hemen yanında “Deneysel Devre Tahtası” bulunmakta , çizimler burada yapılmaktadır. Sağ yanda da Bölümler bölümü bulunmakta, buradan devre elemanlarını ekleyebilirsiniz. Denetleyici ekranından eklemiş olduğunuz eleman özelliklerini seçebilirsiniz. Örneğin direnç eklediniz değerini değiştirebilirsiniz, led eklediniz rengini değiştirebilirsiniz.