Anasayfa » Arşiv Ocak 2022

Objektif Alırken Nelere Dikkat etmeliyiz? – Fotoğraf Öğreniyorum-Ders 9

Bu yazımızda objektifleri bir diğer adıyla lensleri daha yakından tanıyoruz. Hangi lensleri satın almalıyız. Elimizdeki lenslerle nasıl lens takımı kurabiliriz.İkinci el lens alırken nelere dikkat etmeliyiz. Lens arızasını nasıl anlayabilirim? Lens netleme yapıyormu? Objektif doğru netleme yapıyormu?Fokal boşluk nedir? Objektif alırken nelere dikkat etmeliyiz. Zoom objektif alırken neden fokal boşluğu doğru hesaplamalıyız? Prime objektif neden…

Daha Fazla oku...
Lens Çeşitleri

Objektif Çeşitleri – Fotoğraf Öğreniyorum-Ders 8 #PART2

Bu yazımızda objektifleri bir diğer adıyla lensleri daha yakından tanıyoruz. Hangi lensler hangi açıları verir, hangi lens ile nasıl fotoğraflar çekebiliriz. Geniş açılı kısa odaklı objektifler nedir? Geniş açılı kısa odaklı lenslerin fotoğrafa etkisi nedir. Normal açılı normal odaklı objektifler nelerdir. Neden normal odaklı lens denmiştir. İnsan gözüne en yakın görüntü veren lensler normal odaklı…

Daha Fazla oku...
Lensler

Lens(Objektif) Nedir? – Fotoğrafçılık kursu – Ders 8

Fotoğraf makinesinin en önemli parçası hiç şüphesiz lenslerdir. Lens bir makinenin gözüdür. Objektifler fotoğraf makinesinin bütünlenmiş bir parçasıdır. Bu dersimizde objektifleri bir diğer adıyla lensleri tanıyoruz. Lenslerin yapısı, özellikleri, fotoğrafa etkileri, lenslerde kullanılan camlar ve özellikleri, lenslerin çeşitleri gibi konulara yer verdim. Lensler fotoğraf çekerken ortamdaki ışığı ve açıyı kontrol ettiğimiz ekipmanlardır. Objektifler sayesinde fotoğrafımız…

Daha Fazla oku...
Crop Fokal boşluk

Fotoğraf Makinesinde Crop – Fotoğraf Öğreniyorum-Ders 7

Dijital Fotoğraf makinelerini daha yakından tanıyoruz. Fotoğraf makinelerinde CROP ne demektir? Crop çarpanı nedir? Crop çarpanı kaçtır? Fokal çarpan nedir? Crop kelimesi kesmek anlamında kullanılır. Fotoğrafçılıkta “crop” sensör boyutunu belirtmek için kullanılır.Filmli fotoğraf makinelerinin yayğın olduğu dönemlerde filmler belirli standartlarda üretilmişlerdi. Kullanılan fil boyutları 11x25mm, 13x28mm, 24x36mm… gibi en ve boylardaydı. Filmli yıllarda en çok…

Daha Fazla oku...
DSLR Fotoğraf Makinesi

DSLR ve Aynasız Makineler – Fotoğraf Öğreniyorum-Ders 6

Bu yazımızda ; Dijital Fotoğraf makinelerini yakından tanıyoruz. Bu grupta yer alanda dijital Profesyonel, DSLR, Dijital Single Lens Reflex ve Aynasız fotoğraf makinelerini tanıyoruz. DSLR makineleri gruplandırıyoruz ve profesyonel Orta format fotoğraf makinelerinin özelliklerini inceliyoruz. Canon, Nikon, Fujifilm, Sony gibi üreticilerin bu alanda üretmiş oldukları makinelerin özelliklerini öğreniyoruz. Aynasız makineler bu grup içerisinde değerlendiriliyor. Crop,…

Daha Fazla oku...
Dijital Fotoğraf

Dijital Fotoğraf Makineleri – Fotoğraf Kursu – Ders 5

Bu yazımızda Sıfırdan Fotoğraf Öğreniyorum serisinin beşinci dersiyle devam ediyoruz. Fotoğraf makinelerini tanıyoruz. Dijital Fotoğraf makinelerini yakından tanıyoruz. Bu grupta yer alan dijital amatör fotoğraf makinelerini tanıyoruz. Kompakt fotoğraf makineleri ve yarı profesyonel fotoğraf makinelerinin özelliklerini inceliyoruz. Kompakt makinlerYarı profesyonel makinlerProfesyonel makinlerDSLR fotoğraf makineleri ve Aynasız Fotoğraf makineleri nelerdir. Canon, Nikon, Fujifilm, Sony gibi üreticilerin…

Daha Fazla oku...
Analog Fotoğraf makinesi

Analog Fotoğraf Makineleri – Fotoğraf Öğreniyorum-Ders 4

Bu yazımızda; Sıfırdan Fotoğraf Öğreniyorum serisinin dördüncü yazısıyla devam ediyoruz. Fotoğraf makinelerini tanıyoruz.Analog Fotoğraf makinelerini ve Dijital Fotoğraf makinelerini birbirinden ayırıyoruz. Fotoğraf makinelerinin temelini oluşturan Analog Fotoğraf makinelerini daha yakından tanıyoruz ve Sınıflandırılmasını, çeşitlerini öğreniyoruz. Filmlerin analog makinelerde nasıl olduğunu öğreniyoruz ve filmlerin makineleri nasıl şekillendirdiğini kavrıyoruz. 24×36 35mm filmlerin dijital makineleri de etkilediğine değiniyoruz….

Daha Fazla oku...
Fotoğraf saklama

Fotoğrafların Arşivlenmesi – Fotoğraf Öğreniyorum-Ders 3

Fotoğrafların sınıflandırılması ve arşivlenmesi konusunu çok önemlidir. Çekmiş olduğunuz fotoğrafları hafıza kartında tutmayın! Düzenli olarak bilgisayarınıza yedekleyin. Fotoğrafları bilgisayarınızın C sürücüsünde yani masaüstünde tutmayın. Harici D diski varsa orada tutun.Fotoğrafları en iyi saklama yeri Harici Harddisktir. Düzenli olarak harici harddiskinize kopyalayın. Fotoğrafları arşivlerken Fotoğraflarım klasörü açıp onun içine Manzara, Mimari, Doğa, Stillife, Portre, Gece Pozlaması,…

Daha Fazla oku...
Fotoğraf kursu

Fotoğrafın doğuşu ve tarihteki ilk fotoğraflar – Fotoğraf Öğreniyorum-Ders 2

Fotoğrafın doğuşu; Fotoğraf nasıl icat edildi? İlk fotoğraf nasıl çekildi, ilk fotoğraf makinesi nasıl icat edildi, İlk fotoğraf renkli mi yoksa Siyah-Beyaz mı…Bu eğitim konumuzda fotoğrafın doğuşunu işleyeceğiz. Fotoğraf kelime olarak Photo ve Graph kelimelerinin birleşmesiyle Photography olarak telaffuz edilmektedir. Türkçe kelime karşılığı Yunancadan çeviri ile Photo >Işık anlamına gelir. Graph ise yazmak anlamına gelmektedir….

Daha Fazla oku...
Fotoğraf Kursu

Fotoğrafçılık Öğren I A’dan Z’ye fotoğrafçılık

Bu eğitim serimizin altında; Fotoğraf nedir, Fotoğrafın doğuşu, Fotoğraf makineleri, Fotoğrafçılıkta kullanılan terimler, Fotoğraf nasıl çekilir, Fotoğraf makinesi çeşitleri, Objektifler – Lensler, Fotoğraf makinesi türleri, Fotoğraf Makinesi ayarları nasıl olmalı, Fotoğraf çekim teknikleri, Fotoğrafta kompozisyon nedir vb. Fotoğrafa dair ne varsa ücretsiz fotoğraf kursu şeklinde videolu dersler yer alacaktır.Sıfırdan Fotoğraf öğrenme ve Fotoğraf kursu niteliğindeki…

Daha Fazla oku...